Hypotheek oversluiten


een hypotheek die bij je past

Oversluiten

Je bestaande hypotheek oversluiten kan aantrekkelijk zijn. Op het moment dat er lagere rentes of betere voorwaarden mogelijk zijn, is het de moeite waard om ons te laten berekenen of je voordeel kunt halen uit het oversluiten van je huidige hypotheek.

Onze adviseurs berekenen op basis van jouw persoonlijke situatie of oversluiten voordeel oplevert. Het advies is vrijblijvend en onafhankelijk!

Waarom een hypotheek oversluiten?

Na een tijdje kan het zijn dat de hypotheek die je eerder afgesloten hebt niet meer goed bij je situatie past. Het is dan altijd verstandig om de mogelijkheden die er op dit moment zijn voor het oversluiten van je hypotheek te onderzoeken.

Een lagere rente, betere voorwaarden maar ook de aflossingsvorm kan reden zijn om je hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van je huidige hypotheek koop je het contract als het ware af. Met de nieuwe hypotheek los je de oude hypotheek af. Er zijn echter wel verschillende kosten om rekening mee te houden. In de berekening kijken we bijvoorbeeld naar boetekosten, notariskosten, fiscale gevolgen en oversluitkosten.

Stap 1: Onderzoeken

We brengen je huidige situatie in kaart en bekijken welke mogelijkheden er op dit moment in de markt zijn.

Stap 2: Analyseren

We nemen alles mee in de berekening zodat je een goed beeld hebt of het de moeite waard is om je hypotheek over te sluiten.

Stap 3: Oversluiten

Op basis van deze analyse en ons advies beslis je of je de huidige hypotheek wilt oversluiten naar de nieuwe hypotheek die wél bij je past.

vrijblijvend en onafhankelijk

Plan je gesprek in

Ons advies is altijd vrijblijvend en onafhankelijk. We nemen elke mogelijkheid die er op dit moment is in de markt mee in ons advies. Zo ben je altijd zeker van de juiste keuze.

Maak een afspraak en bekijk of oversluiten voor jou zin heeft.