juli 24

0 comments

Ondernemer in Privé: Wat betekent het en hoe vraag je een hypotheek aan?

Als je een eigen bedrijf hebt en ook een hypotheek wilt aanvragen, dan kom je misschien de term ‘Ondernemer in Privé’ tegen. Dit begrip kan voor wat verwarring zorgen, maar het is belangrijk om te begrijpen wat het inhoudt en welke impact het heeft op je hypotheekaanvraag. In deze blog leggen we uit wat een Ondernemer in Privé is, welke specifieke uitdagingen hierbij komen kijken, en welke vaardigheden een financieel adviseur nodig heeft om jou hierbij te helpen.

Wat is een Ondernemer in Privé?

Een ‘Ondernemer in Privé’ is iemand die een eigen bedrijf heeft en vanuit deze onderneming privé uitgaven en investeringen doet. Dit betekent dat de inkomsten uit je onderneming ook gebruikt worden voor privédoeleinden, zoals het kopen van een huis. Bij het aanvragen van een hypotheek moet je dus zowel je zakelijke als je privéfinanciën kunnen verantwoorden.

Welke specifieke vraagstukken heeft deze klant bij het zoeken van een hypotheek?

Als Ondernemer in Privé kom je specifieke uitdagingen tegen bij het aanvragen van een hypotheek:

1. Inkomensbewijs: Banken willen zekerheid over je inkomen. Als ondernemer heb je geen vast salaris, wat het lastiger maakt om je financiële stabiliteit aan te tonen. Je zult meerdere jaren aan financiële gegevens moeten overleggen, zoals jaarcijfers en belastingaangiftes.

2. Schommelende inkomsten: Ondernemers kunnen te maken hebben met fluctuerende inkomsten. Dit kan invloed hebben op de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Banken willen zien dat je ook in mindere periodes je hypotheek kunt betalen.

3. Zakelijke schulden: Als je bedrijf schulden heeft, kan dit je leencapaciteit beïnvloeden. Banken kijken naar je totale financiële plaatje, inclusief eventuele leningen of kredieten die je bedrijf heeft.

4. Vermogensopbouw: Soms wordt ook gekeken naar de opbouw van vermogen binnen je onderneming. Dit kan zowel positief als negatief zijn afhankelijk van hoe dit vermogen ingezet wordt en hoe stabiel het is.

Welke vaardigheden vraagt dit van een financieel adviseur bij de advisering?

Een financieel adviseur moet over specifieke vaardigheden beschikken om een Ondernemer in Privé goed te kunnen begeleiden:

1. Kennis van ondernemingsfinanciën: Het begrijpen van complexe jaarrekeningen en financiële rapporten is essentieel. Een adviseur moet deze documenten kunnen analyseren en vertalen naar een begrijpelijke uitleg voor zowel de bank als de ondernemer.

2. Ervaring met ondernemers: Een adviseur die ervaring heeft met ondernemers begrijpt de unieke uitdagingen en kan gerichte adviezen geven die passen bij jouw situatie.

3. Netwerk van banken: Het is handig als de adviseur een goed netwerk heeft binnen de financiële wereld. Sommige banken hebben specifieke producten of beleid voor ondernemers, en een adviseur met de juiste contacten kan je hierbij helpen.

4. Flexibiliteit en maatwerk: Elke ondernemer is anders, en een goede adviseur weet dat er geen standaard oplossing is. Ze moeten flexibel zijn en maatwerk kunnen leveren, afgestemd op jouw specifieke omstandigheden.

Conclusie

Het aanvragen van een hypotheek als Ondernemer in Privé kan uitdagend zijn, maar met de juiste kennis en begeleiding is het zeker mogelijk. Door je goed voor te bereiden en een ervaren financieel adviseur in de arm te nemen, vergroot je je kans op een succesvolle hypotheekaanvraag. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met ons team van experts bij Fortior Hypotheken. We staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces!


Tags

Hypotheek, Inkomen uit onderneming, ondernemer, Ondernemer in privé


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page